renata

Renata Chlumska är en av världens främsta äventyrare som den 5 maj 1999 lyckades med att bli första svenska att nå toppen av världens högsta berg, Mount Everest, 8850 meter över havet.

Fyra år tidigare var hon baslägerchef för Göran Kropps expedition till Everest samt ansvarig för filmteamet. Efter att ha tillbringat sju veckor i baslägret cyklade Renata hem från Nepal till Sverige, en resa som tog fyra månader. Året därpå, 1997, arrangerade hon en svensk expedition till Himalaya och Tibet då hon lyckades att bli första svenska kvinna att nå över den magiska 8000 meters-gränsen utan syrgas på berget Shishapangma.

Den 15 september 2006 avslutade Renata sitt livs längsta och kanske tuffaste expedition då hon på egen hand, med hjälp av en kajak, cykel och till fots rundade USAs lägre 48 stater. En färd på 439 dagar och över 18 200 kilometer. Hennes senaste äventyr var i slutet av december 2014 då hon lyckades, som första svenska och tjeckiska kvinna, slutföra The Seven Summits genom att bestiga Denali, Elbrus, Carstensz Pyramid, Aconcagua och Vinson på mindre än sex månader. (Everest 1999 och Kilimanjaro 2000)

Föreläsning

Renata har något fantastiskt att berätta, i både ord och bild och föredraget är en äventyrsskildring där publiken får följa med på en otrolig resa, en resa ut i världen och in på livet. Tyngdpunkten i Renatas föredrag är inspiration. Ur sin unika upplevelseportfölj har hon plockat fram ett material som alla människor har stor behållning av och som är lätt att ta till sig, både som individ och grupp. Renata pratar mycket om att hitta rätt attityd och förhållningssätt till både sig själv och livet i stort. Få föreläsare kan som hon motivera sina lyssnare att sätta upp egna mål och nå resultat.

Fysisk aktivitet

Renata har genom åren varit ledare för ett stort antal äventyr av skiftande upplägg, exempelvis i de småländska skogarna, Asien och Afrika. Med henne som ledare och medresenär kryddas resan med en av världens främsta äventyrare. Renata kan även hålla i en fysisk aktivitet med inslag från hur du bäst förbereder dig inför kommande äventyr

MERITER

  • Första svenska att bestiga Mount Everest
  • Första svenska att nå över 8000 meter utan syrgas
  • Första svenska att slutföra The Seven Summits
  • Årets äventyrare 2007
Föreläsare

Fysisk aktivitet

Related Projects
Kontakta oss

Skicka gärna ett email så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt