talare_mall_100oktan

Mattias Sunneborn är uppvuxen i Fårösund på Gotland och tävlade för bland annat IK Graip och Visby Gute. Inomhussäsongen 1989 vann Sunneborn SM-guld i längd med 7,55. Under utomhussäsongen året efter vann han sitt första SM-tecken utomhus. Han deltog även vid VM i Tokyo men slogs ut i kvalet. Den 3 augusti 1993 förbättrade Sunneborn Germund Johanssons svenska rekord genom att hoppa 7,99. Den 28 augusti 1993 blev han först i Sverige över 8 meter med ett hopp på 8,05. Vid inne-VM 1995 tog han silver i längdhopp, på 8,20 (nytt svenskt rekord). Utomhus samma år förbättrade han den sitt svenska rekord till 8,21. Han vann SM i längd utomhus för femte gången (7,98). Vid VM i Göteborg deltog han men blev utslagen i längdkvalet.

Mattias främsta internationella meriter är ett EM-guld (inomhus) och ett VM-silver (inomhus). Elitkarriären avslutades 2002, men 2005 återupptogs tävlandet igen och den sena karriären har gett bl.a. veteranvärldsrekord i 5-kamp både inomhus och utomhus samt även elitlandslagsuppdrag i både 400 m och längdhopp.

Föreläsning

Mattias berättar om hur framgång är ett val. Det är viktigt att hitta rätt mål och att storleken på dina mål kommer att ha en enorm inverkan på vad du gör, din prestation, din karaktär och din vilja. Mattias kallades ”Kungen av kaxighet”, då han ofta utlovade att han skulle göra stora resultat, vilket var ett sätt för honom själv att sporra sig och få motivation. Mattias berättar på ett positivt och medryckande sätt om principerna som resulterade till nordiskt rekord och internationella medaljer i längdhopp. Efter sin elitkarriär har Mattias använt samma principer när han jobbade som VD för ett affärsmagasin och när han idag hjälper andra att lyckas med deras mål.

Mattias pratar också om vad det är som gör att vissa lyckas och andra inte? Är det en hemlig formel? Kan alla prestera på topp? Mattias delar erfarenheter, tips och framgångsnycklar för att prestera på topp både privat och i organisationer. Intentionen är ökad förståelse för vad det är i kommunikationen med mig själv och andra som gör att vissa lyckas och andra inte.

Fysisk aktivitet

Mattias håller i friidrottsträning och teknik, samt fys-/ styrketräning

Meriter

  • EM-guld
  • VM-silver
  • Första svensk över 8 m i längdhopp
  • Har satt 5 st världsrekord för veteraner
Föreläsare

Fysisk aktivitet

Related Projects
Kontakta oss

Skicka gärna ett email så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt