karin_h_100oktan

Karin Hägglund har en annorlunda idrottshistoria då hon var 18 år första gången hon klev in i en karatedojo. Innan dess var Karin hästtjej och stallet vid Säby Gård hade varit ett andra hem sedan åtta års ålder. Karin bestämde sig för att se hur bra hon kunde bli i karate och tio år senare stod hon högst upp på SM-pallen och gjorde sedan det fem år i rad. I de nordiska mästerskapen stod hon ytterligare tre gånger på prispallen med en guldmedalj om halsen och hon var Sveriges representant på EM och VM. Detta i en teknisk gren där de flesta skulle säga att man måste ha tränat sedan barnsben för att lyckas.

Hösten 2013 avslutade Karin sin elitidrottskarriär på grund av en livskris. Ett år senare kom Karin tillbaka till idrotten och blev den första kvinnliga landslagsledaren i Svenska Karateförbundet inom grenen kata. Karin var även ansvarig träningsrådgivare för landslaget– också som första kvinna.

Karin har en masterexamen inom folkhälsovetenskap från Karolinska Institutet. Hon har under sin elitkarriär arbetat som strateg och process- och projektledare inom folkhälsofrågor för barn och unga inom kommun och på regional nivå.

Föreläsning: Våga möta dina känslor – vänd motgång till framgång!

Vi är alla utrustade för att uppleva en mängd känslor, sinnestillstånd och emotionella reaktioner. Som elitidrottare och landslagscoach i karate är Karin van att hantera och dra fördel av alla de känslor som dyker upp i perioder av hård träning, tuffa tävlingar och i de avgörande ögonblicken i livet. I en värld då vi hela tiden förväntas prestera, trots en allt tuffare konkurrens, behöver vi verktyg för att kunna ta hand om våra upplevelser, såväl positiva som negativa.

”Genom att ha modet att möta alla våra känslor kan vi leva fullt ut och gå starkare och tryggare genom livets olika skeenden.”

I denna spännande föreläsning får du lära dig hur du kan möta och äga dina känslor och ha modet att hitta vägen framåt i såväl med – som motgång. Bland annat berättar Karin genuint och naket om hur hon med hjälp av sina kunskaper i idrottspsykologi och karate på elitnivå kunde hantera bortgången av sin man.

Karin fängslar och berör med sin klokhet och genuina berättelser där några av huvudnycklarna är:

  • Kraften i att äga hela sin livshistoria
  • Självreflektion som vägen till energi
  • Värdet av att ta aktiva beslut

Ha tillit och ge dig själv förutsättningar att lyckas

Fysisk aktivitet

Karin håller träningspass inom karate, självförsvar och fysträning fyllda av utmaningar och energi

Meriter
• 5 SM-guld
• 3 NM -guld
• Assisterande förbundskapten Svenska Karatelandslaget 2014-2017
• Ansvarig träningsrådgivare Svenska Karatelandslaget 2015-2017
• Årets Idrottsprestation Svenska Karateförbundet, 2011
• Årets ungdomsledare Stockholms stad, 2009

Föreläsare

Fysisk aktivitet

Related Projects
Kontakta oss

Skicka gärna ett email så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt