kajsa

Kajsa Bergqvist är en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna. Hon har levt med utmaningen att om och om igen prestera på topp och var under början av 2000-talet en av världens bästa höjdhoppare. Kajsa blev världsmästare 2005 och satte världsrekord 2006. Hon har tagit flertalet EM- och VM medaljer i höjdhopp, OS brons och innehar världsrekordet inomhus på 2.08. Lägg därtill Svenska Dagbladets Bragdguld 2005.

Under Kajsas idrottskarriär besökte hon världens alla hörn och fick tillfälle att uppleva många olika länders matkulturer. Det innebar att hon fick ett stort intresse för mat och vin. Efter sin höjdhopparkarriär som hon avslutade 2008, bestämde hon sig för att utbilda sig till sommelier och startade ett företag som importerar viner.

Föreläsning

Kajsa Bergqvist delar under sin föreläsning med sig av sina tankar och funderingar kring vad som krävs för att prestera på topp och maximalt utnyttja sin kapacitet. Hon berättar om hur hon genom sin öppenhet för förändring lyckades bemästra den motgång som alla trodde var slutet på hennes karriär. Kajsa har haft en lång karriär inom friidrotten med VM-guld och världsrekord som absoluta höjdpunkter, men vägen dit har många gånger varit tuff med en stor press från sig själv och omgivningen. Hon berättar om hur hon hanterat det, om hennes förmåga att sätta upp och jobba mot tydliga mål som också var nyckeln till hennes framgångar, om hur viktigt det varit för henne att vara beslutsam, att starkt tro på sig själv men också hur viktigt teamet runt henne har varit. Kajsa håller även föreläsningar i kombination med vinprovning.

Fysisk aktivitet

Tennis, löpning och styrketräning

Meriter

  • 1 OS-brons
  • 3 VM-guld
  • 3 VM-brons
  • 2 EM-guld
  • 1 EM-silver
  • 1 EM-brons
  • Bragdguldet 2005
Föreläsare

Fysisk aktivitet

Related Projects
Kontakta oss

Skicka gärna ett email så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt