Jonas

Jonas Eriksson började döma fotboll år 1988. Han blev distriktsdomare 1989, förbundsdomare 1994, elitdomare 2000 och Fifadomare 2002. Sedan 2011 är han domare på heltid och just nu Sveriges mest ansedda domare. Jonas har dömt över 300 allsvenska matcher och över 50 matcher i Superettan. Utöver det är han väldigt uppskattad utomlands, där han har dömt matcher i Champions Leauge, EM och VM. Under VM 2014 i Brasilien var Eriksson en av tre svenska domare. Jonas utsågs till årets manliga domare vid svenska Fotbollsgalan 2009 och 2012. 2010 rankades han som en av Europas 25 bästa domare.

Vid sidan av fotbollen har Eriksson tidigare arbetat på ett företag som köper och säljer TV-rättigheter. Han satt i deras styrelse och var en av tre huvudägare och blev mångmiljonär när företaget såldes till ett franskt bolag. Han har ävven varit värd för Sommar i P1 på Sveriges Radio och deltagit i På spåret tillsammans med Åsa Sandell.

Föreläsning

Fotbollsdomaren och entreprenören Jonas Eriksson är en framgångssaga. Han berättar om vad som händer bakom kulisserna efter stormatcher och under mästerskap. Hur det är att vara chef för fotbollsstjärnor som Messi, Ronaldo och Zlatan. Han berättar om en dröm som gått i uppfyllelse och försöker förklara varför han valt att skaffa ett av världens mest otacksamma och utsatta yrke trots att han egentligen aldrig mer behöver jobba.

 

Meriter

  • Sveriges mest ansedda domare
  • Dömt matcher i Champions Leauge, VM och EM
  • Årets manliga domare 2009, 2012
  • Rankad som en av Europas 25 bästa domare 2010
Föreläsare

Related Projects
Kontakta oss

Skicka gärna ett email så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt