jonas

Jonas Björkman blev professionell ATP-spelare 1991 och har till och med november 2008 vunnit 54 dubbeltitlar och 6 singeltitlar. Som bäst rankades han som världsetta i dubbel och som nummer fyra i singel. Som dubbelspelare är han en av de mest framgångsrika svenskarna genom tiderna och bara Anders Järryd har fler dubbelsegrar (59). Björkman var en av de mest framgångsrika svenska tennisspelarna under 1990- och 2000-talen. Den dåvarande svenske Davis Cup-kaptenen Carl-Axel Hageskog kallade Björkman ”världens bäste”, då han var en av mycket få som varit rankade på topp-5 både i singel och dubbel. Innan Wimbledonmästerskapen 2008 meddelade Jonas att det var hans sista år på touren och spelade sin sista professionella match i Tennis Masters Cup.

Numera är Padeltennis Jonas nya hobby. Han spelar så ofta han kan och hoppas snart kunna ställa upp i sin första tävling. Jonas är en av grundarna till Stockholms första inomhuspadelcenter i Stockholm. Anläggningen drivs av PDL Group med Henrik Söderberg, Måns Zelmerlöv, Jonas Andersson & Jonas Björkman. Tillsammans med Måns Zelmerlöw har han också startat stiftelsen Zelmerlöw & Björkman Foundation som ska verka för en bättre värld för utsatta barn och ungdomar. Jonas har också varit en del av Andy Murrays tränarteam och delat rollen som coach med fransyskan Amelie Mauresmo.

Föreläsning

På sina föreläsningar guidar Jonas sina åhörare på sin unika resa, genom att med humor och engagemang berätta från den dagen då han plockade upp sitt racket som liten till den dag då han lade det på hyllan. Jonas pratar om hur man tränar för sin egen skull och inte för någon annans. Varför man skall träna med tanke och tävla med känsla. Hur man tacklar övergången från framgångsrik och känd tennisstjärna till att bli affärsman och hur man hittar motivationen, samt motiverar andra. Ledarskap är en naturlig del av såväl näringsliv som idrotten och Jonas pratar om hur man ska leda sina medarbetare för att få ut mesta möjliga. Lagets betydelse i den individuella utvecklingen kan vara det som avgör resultatet. Detta är några av de ämnen Jonas talar om utifrån sina egna erfarenheter.

Fysisk aktivitet

Jonas håller i tennis- och padelträning, fys- och styrketräning

Meriter

  • 6 singeltitlar
  • Högsta singelranking – 4:a 1997
  • 54 dubbeltitlar
  • Högsta dubbelranking – 1:a 2001
  • Varit tränare åt Andy Murray
  • Grundare av Stockholms första inomhuspadelcenter
  • Grundare till stiftelsen Zelmerlöw & Björkman Foundation
Föreläsare

Fysisk aktivitet

Related Projects
Kontakta oss

Skicka gärna ett email så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt