anna

Med 73 Sm-guld och 6 EM-guld på meritlistan är Anna Lindberg är en av Sveriges mest framgångsrika simhoppare genom tiderna. Anna gjorde sin debut i seniorsammanhang vid EM i Wien 1995. Hon hade två EM-brons på 3-meterssvikten som bäst före EM i Budapest 2006, då hon tog guld på både 1 meter och 3 meter. Detta var de första svenska simhoppsgulden i ett internationellt mästerskap på 32 år. Lindberg upprepade sin prestation två år senare när hon tog EM-guld på 1 meter igen, denna gång i Eindhoven 2008.

Lindbergs fjärdeplats i VM i Melbourne 2007 innebar att hon kvalificerade sig till OS i Peking 2008. Där gjorde hon sitt fjärde raka OS. Hon lyckades ta sig till finalen med en niondeplats i kvalet, vilket innebar tredje finalen på fyra OS, i vilket hon slutade på en sjätte plats.

Efter OS i Peking 2008 tog Anna en paus från simhoppningen och i maj 2009 föddes hennes son. Hon hade inte haft några planer på att ta upp simhoppskarriären igen men det tog inte lång tid förrän hon bestämde sig för att satsa vidare mot OS i London. Med nya förutsättningar och ett nytt sätt att se på livet tog Anna sitt simhoppande till en helt ny nivå. Resultatet blev EM guld 2011 i Turin och dubbla EM guld 2012 i Eindhoven. OS i London samma år blev hennes sista tävling och slutet på en lång och fantastisk idrottskarriär.

Vid sidan av simhoppningen har Anna studerat personligt ledarskap på IHM i Stockholm, konst och design, inredning, anatomi och fysiologi, coaching och ledarskap.

Föreläsning

När Anna föreläser talar hon ofta under rubriken ”Mitt bästa jag”, en föreläsning som handlar om att prestera så bra som möjligt när det gäller som mest, utifrån sina egna förutsättningar. Hon föreläser även om mental träning, om hennes sätt att jobba med tävlingsplanering, avslappning, visualisering och hur hon förhåller sig till olika saker i livet. Allt för att hon ska må så bra som möjligt och skapa förutsättningar att prestera på topp. Andra ämnen som Anna kan föreläsa om är bland annat målsättning, skador och att idrotta på elitnivå efter att man har fått barn.

Fysisk aktivitet

Anna håller i fys- och styrketräning

Meriter

  • Tävlat i 5 OS, som bäst 4:e placering
  • Tävlat i 5 VM, som bäst 4:e placering
  • 6 EM-guld
  • 1 EM-silver
  • 3 EM-brons
  • Expertkommentator i Kändishoppet i TV3
  • Finaldeltagare i Mästarnas mästare i SVT
Föreläsare

Fysisk aktivitet

Related Projects
Kontakta oss

Skicka gärna ett email så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt