elebro

Allt fler fastnar för crossfit och en som har gjort succé inom träningsformen är Alexander Elebro. För två år sedan fick han upp ögonen för crossfit och i dag är han en av Sveriges bästa crossfit-atleter.

Strax innan kvalet till världsmästerskapet, CrossFit Games, blev han kontaktad av Crossfit Solid i Stockholm för att tävla för klubben. I Europamästerskapen, CrossFit Regionals, vann Alexanders lag. De tog sig vidare till CrossFit Games och där hamnade de på en femteplats. Att framgångarna har gått snabbt menar han till stor del beror på hans tidigare träningsbakgrund som bland annat långdistanslöpare.

Målet för Alexander är att tävla i lag 2016, därefter är det individuell satsning som gäller. 30 personer tar sig till CrossFit Regionals, därifrån är det fem som tar sig till CrossFit Games.

Frågestund

Alexander ställer gärna upp som gäst på olika tillställningar och svarar på frågor om sin karriär, om sina drivkrafter och knep för att bli en av de bästa inom sin sport.

Fysisk aktivitet

Tillsammans med Alexander får man testa på eller köra crossfit – ett styrke- och konditionsprogram baserat på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet. Syftet är att bli så allsidig som möjligt med lika stor förmåga i samtliga fysiska färdigheter: rörlighet, kondition, uthållighet, styrka, snabbhet, explosivitet, koordination, smidighet, precision och balans.

Meriter

  • 1:a i lag CrossFit Regionals
  • 5:a i lag CrossFit Games
Frågestund

Fysisk aktivitet

Related Projects
Kontakta oss

Skicka gärna ett email så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt